Ügyfélszolgálat: +36 30 622 90 26
20.000 FT FELETT INGYENES KISZÁLLÍTÁS!
Ügyfélszolgálat: +36 30 622 90 26
20.000 FT FELETT INGYENES KISZÁLLÍTÁS!

10 tipp a vlogolásról!

10 tipp amit nem tudtál a vlogolásról

Mit csinálj vagy mit ne csinálj, ha hiteles akarsz lenni a vlogodban

10 tipp amit nem tudtál a vlogolásról… Most, hogy “mindenki”, aki teheti otthonról számítógéppel dolgozik,online meetingezik, streemel, vlogol(vlog=videós blog) stb.

De valójában tudja e valaki ténylegesen , hogy hogyan fog mutatni a képernyőn, vagy hogyan kellene?

Tudod hogy honnan jöjjön a fény? Hol helyezkedj el? Mit vegyél fel? Mit ne vegyél fel? Tegyél fel sminket? Vagy inkább ne?! A hajad legyen így vagy inkább úgy?!

Rengeteg kérdés…

Ne aggódj, segítek eligazodni a sok vlogolásról szóló kérdés közül?Kezdjük a legelején….

Tudnod kell, hogy amit a tükörben és amit a képernyőn látsz, azt totálisan ketté kell választani. A tükörben mindenki a “szebb” oladadát látja két dimenzióban (ráadásul többszörösen, ezt a tudósok be is bizonyították).

A videókon pedig a full reális képet három dimenzióban, ezért látod magadat furcsának a videókon.

Hiába hallod a hangodat is idegennek a videófelvételeken, valójában pontosan olyan, csak a te fejedben másképp hangzik. Szóval fogadd el és gondolj bele, ez csak és kizárólag neked furi, hisz az emberek eddig is ezt látták és ezt hallották csak offline.

Szóval nincs miért izgulni, vlogolásra fel! Viszont azt, hogy jobb is lehetsz mindig tartsd szem előtt. Mondjuk például, hogy ne legyen wc papír guriga a háttérben, ha a fürdőszobából jelentkezel be, vagy hogy ne legyenek szanaszét a ruhák a nappaliban a kanapén, esetleg mosatlan a konyhában… És ez még csak a “háttér”.

Még ott se tartunk, hogy videózom… – minek ezt? – kérdezhetnéd, de erre ez a válaszom: Ez nagyon amatőr dolog.Ne már…!

Egy profi mindenre gondol. És te profi akarsz lenni. Egy profi már fejben megálmodja , hogy mit szeretne a végén látni a képernyőn. Előre gondolkozva, mi látszódjon, mi ne látszódjon, mi hogyan legyen elhelyezve, mi legyen a háttérrel, legyen, ne legyen?!

Ha nem vagy igényes a vlogodban, nem fognak hitelesnek tartani, márpedig ez a célod, hisz valamit szeretnél elérni a vlogolással.

Íme a 10 tipp a vlogolásról :

  1. Olyan helyet válassz a videózáshoz, ahol sok fény van. Ami lehetőleg szemből érkezzen, így az arcod üde lesz és friss. Nem fognak a szemed alatti karikák se látszani. Ha használsz hátteret, perfekt. Ha nem, akkor mindenképpen gondolkozz el rajta, hogy mit szeretnél megmutatni az otthonodból vagy éppen mit nem.
  2. A képernyőn a körülbelül 1/3-ad 2/3-ad arányt kellene tartanod tehát legyél a kamera előtt, hogy 1/3-ad rész maradjon meg üresen feletted a vásznon. Attól függetlenül, hogy állsz vagy ülsz a videóban.
  3. A kamerát úgy állítsd be, hogy ne legyen alacsonyabban a fejednél, inkább egy vonalban vagy egy icipicit magasabban.Különben tokás leszel és a szem alatti karikák is előjönnek.
  4. Bármilyen nehéz is de, fogadd meg: NE NÉZD MAGADAT a képernyőn! Akármennyire is azt hiszed, nem látszik hogy a saját képedet bámulod egyfolytában… De, sajnos látszik! Aki téged néz, ő is azt látja, hogy az arcodat nézve dobálod a hajad. Full ciki?közben meg elveszti az érdeklődést az iránt a téma iránt, amiért épp ott van, mert azon mulat, hogy magadat nézed?. Persze te okos vagy, és a lehető legjobb videót szeretnéd a nézőidnek prezentálni, így pontosan a kamerába nézel és oda beszélsz! Neki beszélsz! Nem magadnak.
  5. A hajad legyen tiszta és rendezett. Ezt azon túl, hogy nyílván megfésülködsz arra is értem, hogy ne legyenek szétszáradt, elégetett hajvégek a képernyőn, mert rontja az összképet és a hiteledet. Pláne a fény még rávilágít, még jobban látszik, áhhh.. Ne.
  6. Az arcodat pedig, ha eddig se festetted, akkor ne most kezd el.Legalábbis ne pont a felvétel előtt kezd elsajátítani a sminkelés csínját-bínját. Esetleg az apró bőrhibákat tüntesd el korrektorral, abból nem lehet nagy baj. Ha viszont festetted eddig is magad, akkor tudod a dolgodat, nincs ezen mit ragozni.Egy kis kontúr, highlight, korrektor, spirál és rúzs.Nem kell több. Persze lehet, de függ azért a videó céljától is. Nem kell túlzásba esni, nem kell műszempilla kövekkel, csak szolidan.Egy biztos, nincs nő akinek ne dobna a megjelenésén egy kis makeup.Személyes jótanács: videózáshoz ne fesd ki az alsó szempilláidat, rémesen öregít,mert árnyékot vethet a szemed alá.
  7. Ne vegyél fel olyan ruhát a videófelvételre, amin apró minták vannak mert irizálni fog a képkockákon. Hasonló okok miatt az ultracsillogó, nagyon apró csíkos vagy neon színű ruhadarabokat se most lődd el. A videó céljától is függ, hogy milyen stílusú ruhát vegyél fel a felvételre, de a kevesebb több elvét itt is jobb betartani. De lényeges, hogy szabadon tudj benne mozogni és hogy ne izzadj bele… Mert ugye ez is látszódhat? a kamerán.
  8. Mindig törekedj az egyensúlyra. Ha például az alsótested szélesebb, mint a felső , akkor semmiképpen ne vegyél alulra mintás vagy világosabb színű ruhadarabot,mert szélesebbnek fogsz tűnni mint amilyen vagy. A felsőtestedet kell ezesetben kiemelni. Vagy például, ha a vállad csapott és keskeny, vegyél fel egy blézert vagy olyan felsőt, ami szélesíti, hogy meglegyen a balansz. Ha szélesebb a csípőd vagy a lábaid és nem szeretnéd, hogy látszódjon, egyszerűen ne mutasd. Ülj vagy úgy állítsd a kamerát, hogy csak a felsőtestedet mutassa. Ha a felsőtested erősebb, akkor állítsd a kamerát úgy , hogy válltól felfelé mutasson. Semmiképpen se mellkastól mert attól csak még nagyobbnak fogsz látszani.
  9. Ha már felsőtest. A rövidebb nyakat(de a szélesebb felsőtestet is) szépen hosszítja egy szűken dekoltált felső,aminek kivágása nagyjából követi elölről a nyak vonalát és nem túl mély. Nem akarod elvonni a figyelmet a vlogról ugye?! ?
  10. Legyen mindig, de mindig ápolt a kezed. Teljesen mindegy, hogy hordasz e műkörmöt vagy sem. A kezed ápoltsága sokmindent elárul rólad. Ne legyen lepattogzott körömlakk , letöredezett vagy hiányos műköröm. Hitelrontó és kész.Legyél igényes magadra de a nézőidre még inkább!Fogadd meg a tanácsaimat és varázslatos videoblogger lehet belőled. Nem csak úgy fognak rád emlékezni, mint egy csaj aki csinált egyszer valamilyen videósorozatot, hanem AZ A CSINOS CSAJ aki azt a szuper videót csinálta.

Oszd meg a barátnőiddel, ha szerinted is hasznos volt. ?

Ha szeretnéd tudni hogyan kellene öltöznöd ahhoz, hogy vékonyabbnak tűnj, kattints ide.

További cikkeinket itt találod.

TERUHAD.HU – A webbutik
Limitált szériás olasz és francia női ruha webshop


KIEMELT TERMÉKEINK

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük