Ügyfélszolgálat: +36 30 622 90 26
20.000 FT FELETT INGYENES KISZÁLLÍTÁS!
Ügyfélszolgálat: +36 30 622 90 26
20.000 FT FELETT INGYENES KISZÁLLÍTÁS!

15 öltözködési tipp alacsony nőknek

15 tipp alacsony nőknek

Tudtad, hogy a small, vagyis az S-es méret a divatiparban használatos szó, amit a 162 cm-nél kisebb nők leírására használnak? Sokan azt hiszik, az S-es méretet csak a vékony nők hordják de valójában a Small méretnek nincs köze a súlyodhoz. Csupán csak a magasságodról van szó.

Biztos ismerős az érzés, amikor nem éred el a felsőbb polcokat a boltban vagy a mikrót, ha egy hűtő tetejére rakják esetleg egy alkalmi ruha próba, ahol te vagy az egyetlen, akinek fél métert kell felvarrni a ruhájából…

“A jóból keveset adnak!” ahogy neked is biztos, nekem is egész életemben ezt vagy hasonló okosságokat mantráztak a környezetemben, amikor azon sopánkodtam, hogy nem vagyok sudár jegenye. Pontosabban azon, hogy csak 154 cm “magas” vagyok. És igazuk van! A jóból tényleg keveset adnak. 🙂

Így inkább megtanultam, hogy ahelyett, hogy hátrányként gondolnék alacsony termetemre, megpróbálom belőle a lehető legtöbbet kihozni és megmutatni, hogy egy aprócska nő is lehet kiemelkedő :), mint a magasabb társai.

Ha szeretnél valóban egyszerű trükköket arra, hogyan tűnhetsz magasabbnak és karcsúbbnak, akkor jó helyen jársz. Olvass tovább!

Ezek az öltözködési tippek minden nőnél működhetnek, hiszen alapvetően alakformáló hatásúak, így a kissé magasabb nők is ugyanúgy bevethetik őket.

A rosszul megválasztott, előnytelen fazonok magasságtól függetlenül elronthatják bárkinek az összképét, viszont egy alacsony nő számára valóban kihívás lehet az öltözködés.

Egyáltalán nem mindegy, hol kezdődik a nadrágod vagy, hogy hol ér véget és milyen a szabása, milyen sarkú vagy színű a cipőd. Ahogyan egy tévesen kiválasztott felső is azonnal össze tudja nyomni a felsőtestedet, amitől máris aránytalannak tűnik az alakod a tükörben.

És szándékosan írtam a tükröt. Hiszen az a legeslegfontosabb, hogy szeresd magad, amikor magadra nézel a tükörben és ne másoknak akarj megfelelni, mert az önbecsülés és az önbizalom a legfontosabb alappillérei a szépségnek.

  • A testalkatodról többet megtudhatsz Alakforma blogunkban. Segíteni fog abban, hogy minden ruhadarabodat úgy válassz ki, hogy az a legjobban illeszkedjen hozzád, és a lehető legjobb formádat mutassa.

Szóval, hozz egy bögre kávét és kezdődhet a show.

Öltözködési tippek alacsony nőknek

1. Válassz mély, V kivágású felsőket

Ha alacsony nő vagy, jobb, ha többet mutatsz a bőrödből. Az alacsony nők egyik legegyszerűbb öltözködési trükkje a tökéletes dekoltázs. A mélyen kivágott ruhadarabok, melyek V alakban húzódnak egyértelműen nyújtják a felsőtestedet pláne, ha mell alatt végződnek.

Meg kell találnod viszont az arany középutat, hisz könnyen túl lehet lőni a célon és kihívóvá válhat a megjelenésed. Épp ezért, ha feltűnő és mély dekoltázzsal szabott az outfited, minden egyéb legyen rajtad a lehető legegyszerűbb. Ez a ruhád színére, fazonjára és a mintázatára egyaránt igaz.

Tehát, ha olyan felsőt viselsz, aminek szűk nyaka van, kisebbnek fogsz látszani. De ha mély, v-nyakú felsőt viselsz például egy magas derekú farmerrel, magasabbnak és karcsúbbnak fogsz tűnni.Ilyen egyszerű.

2. Viselj magas derekú alsórészt

A magas derekú farmerok (vagy nadrágok) meghosszabbítják a lábaidat, egyszerűen azért mert nagyobb tér marad a csípőd felett. Ez a tér meghosszabbítja a lábaidat, ettől karcsúbbnak és magasabbnak látszol, még akkor is, ha nem vagy egyik sem. A magas derekú nadrágokat, V kivágású felsőrésszel viseld, így a felsőtested sem fog kicsinek és rövidnek tűnni.

3. Trapéz farmert hordj

A padlóig lenyúló, kiszélesedő farmer a tökéletes választás neked. Ez pontosan úgy működik, mint egy hosszú ruha, kabát vagy kardigán. Hosszít.


4. Tűrd be a felsődet

A csípőd fölé kellene érnie a felsőknek,blúzoknak ha azt szeretnéd hogy meghosszabbítsa a lábaidat, és az alá ha azt szeretnéd, hogy a törzsed hosszabbnak tűnjön.

De akár blúzt, akár felsőt viselsz, alacsony nőként a legjobb ötlet, hogy ha betűröd. Ettől hosszabbnak fognak tűnni a lábaid, így magasabbnak látszódhatsz.

Ez az a trükk, amit mindig, minden alkalommal figyelembe kell venned, amikor készül az outfited. És mivel a nadrág vagy szoknya derekánál lesz a legkarcsúbb a tested, ez a homokóra alak illúzióját fogja kelteni.

5. Viselj rövid kabátot, dzsekit, kardigánt

A nyújtó hatást a magas alsórészek viselésével teheted meg, ez idáig ok. De van egy másik módszer ami tökéletesen működik. Viselj crop-topokat vagyis rövid felsőket, valamint rövid kardigánokat, kabátokat, dzsekiket. Hosszabbnak fogják mutatni a derekadat ezáltal nyújtanak.

6. Asszimetrikus szabás vagy geometriai minta

Az aszimmetrikus szabás és a geometrikus élek egyaránt az alacsony termetű nők malmára hajtják a vizet. Egy feltűnő, csúcsos válltömés megemeli a válladat és V kivágású ruhával, vagy felsővel párosítva hihetetlenül megnyújtja a felsőtestedet.

7. Maximánia

A földig érő ruháktól vagy overáloktól sem szabad elzárkóznod. Óriási tévhit, hogy az alacsony termetű nők számára ezek tilosak, csak a fazon nem mindegy egyáltalán. A derékban húzott, mélyen dekoltált szabás fixen nyújtani fogja az alakodat.

A nagyon hosszú, vagyis maxiruhák, maxiszoknyák,kabátok, minden ami (majdnem) eléri a padlót, remekül fognak működni.

Kis termetű nőként nem is gondolnád, de nagyon hatásos lehet a hosszú kardigán vagy kabát viselése. Hosszúnak tűnik benne a tested, mert nincs törés rajtad.

8. Hegyes orrú cipők

A hegyes cipő jobb választás lesz neked, mint a lekerekített orrú női cipők. Ha jól viseled a magassarkút, mindenképpen sikert hozhat számodra. A magas sarkú, hegyes orrú cipőkkel csodálatos nyújtó hatást tudsz elérni. De aki nem jár magassarkúban, viselhet lapostalpú cipőt is, aminek hegyesebb orra van. Ugyanúgy fog működni a dolog. Válassz nude színű cipőket a mégjobb hatásért.

9. Nude cipők

Ha magasabbnak szeretnél tűnni anélkül, hogy magassarkú cipőt kellene húznod, akkor bőrtónusodhoz legjobban illő, nude színű cipőre lesz szükséged. Magasabbnak fogsz tűnni, mert a lábaid hosszabbnak látszanak attól, hogy folytatódik a bőrödhöz hasonló szín, tehát megnyújtja azt.

10. Monokróm ruhák

A monokróm, vagyis az egyszínű(minden azonos színű rajtad) színválasztás az egyik legjobb divattipp, amit alkalmazhatsz a mindennapi öltözködésedben. Egy jó szabással folytonossá teszi a testvonaladat, így megnyújtja az alakod. Tehát azonos színű ruhákat kellene viselned. Vagy legalábbis próbáld meg ugyanazt az árnyalatot kivválasztani abból a színből, amelyik jól áll.

  • Ha szeretnéd tudni milyen színek állnak jól és melyik színtípusba tartozol, olvasd el A tizenkét színtípus című blogunkat.

Ha ilyen ruhákat viselsz, magasabbnak tűnhetsz, mert vizuálisan függőleges vonalat hoznak létre a testeden.

11. Függőleges csíkok

Ha alacsony nő vagy, kerülnöd kellene a vízszintesen csíkozott ruhákat. Ügyelj arra, hogy a ruháidon függőleges csíkok legyenek, mert ettől fogsz karcsúbbnak és magasabbnak látszani.

12. Mell alatt húzott ruhák

Ha mell alatt húzódó keresztpántos ruhát viselsz szintén azt a hatást fogja kelteni mintha valóban hosszú lábaid lennének.

13. Cikkcakkos szabású ruhák

A cikkcakkos szabás nem engedi, hogy a ruhád bárhol vízszintesen elvágja a testvonaladat, így ahelyett, hogy összetömörítene, inkább kiemeli az előnyeidet.

14. Hosszú nyakláncok

A hosszú nyakláncok igazán hasznosak az apró nők számára. Igazából ezek szintén függőleges vonalat hoznak létre a testeden és ettől magasabbnak és karcsúbbnak fogsz tűnni.

15. Kalapok

A kalap egy másik olyan mágikus divatkellék, amely meghosszabbítja aprócska termetedet és így segít magasabbnak látszani. A kalapok egy kis teret csinálnak a fejed felett, ezáltal nyújatnak.

Most már csak használnod kell ezeket a tippeket a saját ruhatáradban és
próbálni, próbálni, próbálni!

Ha szeretnéd tudni hogyan kellene öltöznöd ahhoz, hogy vékonyabbnak tűnj, kattints ide.

További cikkeinket itt találod


TERUHAD.HU – A WEBBUTIK


Limitált szériás olasz és francia női ruha webshop


KIEMELT TERMÉKEINK

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük