Ügyfélszolgálat: +36 30 622 90 26
20.000 FT FELETT INGYENES KISZÁLLÍTÁS!
Ügyfélszolgálat: +36 30 622 90 26
20.000 FT FELETT INGYENES KISZÁLLÍTÁS!

Esküvő 2021

esküvő

Esküvő 2021 -ben, de hogyan is kellene(illene) viselkedünk, ha meghívnak egy esküvőre?

Azt hiszem itt az ideje, hogy elkezdjünk tanulni egy kis modern esküvős etikettett! Már érlelődött bennem egy ideje , hogy írjak az esküvői tedd-ne tedd témákról. Eddig csak halogattam, mondván úgyis mindenki tudja, hogy ilyenkor mit illik és mit nem.

De mivel egy közeli tapasztalat megint csak emlékeztetett arra, amit még megboldogult offline shop assistant koromból égettek a retinámba…, hogy nem lehet eleget mondani vagy beszélni róla!

Az esküvő előtt

Vegyük mindjárt az esküvő előtti dolgokat…. A fiatal pár igyekszik már hónapokkal előbb leszervezni a helyszíneket, díszítést, a menüsort…. Mindent, hogy életük legszebb napja tökéletes legyen az elejétől a végéig. Éppen ezért nagyon fontos, hogy ahogy kézhez kaptuk a meghívót jelezzük vissza a fiatal párnak, hogy részt veszünk e vagy sem az eseményen.

Kinek szól a meghívó

Ha részt veszünk, vegyük figyelembe, hogy kinek szól a meghívó.Nagyon tiszteletlen dolog többen megjelenni, mint ahány személyre meghívást kaptunk. Ez mondjuk vonatkozik a gyerekekre is! Ha nem xy… és családja van írva a meghívóra, csak xy és párja, akkor legyünk jófejek és ne állítsunk be a gyereksereggel.

Ugyanúgy fontos, hogy figyeljünk arra is, hogy hova szól a meghívónk. A fiatalok hosszas számolgatás és ötletelés után állítják össze a vendéglistát. És mivel mindenütt a világon, de Magyarországon hatványozottan igaz, hogy, ha kimondod: Esküvőt szeretnék… Máris csing-csing?, és minden, amit szeretnél jóval drágább lesz. Pontosan ezért, légy megértő, ha például kolléga vagy de esetleg nem kapsz meghívást a vacsorára.Örülj neki, hogy életük legszebb napját meg szeretnék osztani veled egy meghitt szertartáson.

A fotózás

Ha már szertartás, akkor beszéljünk kicsit a fotózásról. Tudom, hogy mindenki szeretné világgá kürtölni, hogy esküvőn van meg über raj és ultra csinos.De!☝️A fiatal pár beleegyezését jobb elkérni, főleg ha őket is akarjátok fotózni és kitenni a világhálóra.

Hozzáteszem, hogy a szertartás közben nagyon nem illendő a fotózásod miatt zavarni bárkit de főleg a fiatal pár meghitt perceit. Erre szerződtették a profi fotóst. Hidd el, ő érti a dolgát és pontosan tudja, hogy kell észrevétlennek maradni de közben csodálatos képeket készíteni egy ilyen különleges alkalmon.

Szóval, ha mindenképp fotózni akarsz, tedd észrevétlenül, ne zavarj másokat és várd meg a posztolást míg a profi képeket nem publikálta a fiatal pár, hacsak az ifjú pár nem ad engedélyt rá.

A megoldás

Mondjuk szerintem nagyon jó megoldás, ha a fiatalok nem szeretnének egyenként mindenkivel egyeztetni de senkitől nem szeretnék elvenni a posztolás örömét, hogy pl. #dia&gaboreskuvo hasteggel ellátva engedi csak posztolni az esküvőn készült, vendégek által készített képeket . Ezt egyébként érdemes már jó előre, a meghívóban jelezni a vendégek felé☝️

A ruha

És most akkor térjünk át a ruhákra. Mint vendég….azt ugye tudjuk, hogy mind vendégek vagyunk!? Anyu, apu, testvér, legjobb barát, öribarinő…stb. Azt is tudjuk, hogy nem rólunk szól ez a nap, ugye?! Ma minden a fiatal párról szól és értük történik.

Semmilyen módon ne öltözzük túl például a menyasszonyt! Pláne, ha közeli, rokoni kapcsolatban vagyunk vagy leszünk. Mert innentől kezdve nincs min csodálkozni, ha nem lesz jó az a barátság, testvéri, anya-lánya, anyós-meny vagy sógórnői kapcsolat az fix!

Ezen a napon nem nekünk kell csillogni, hanem a menyasszonynak! Persze, ha akar… Ha nem akar és konszolidáltabb a ruhája akkor pláne ne villogjunk mellette. Nagyon modortalan dolog.

Kivétel ez alól, ha kifejezetten a menyasszony kérte, mondjuk például a koszorúslányaitól. Merthogy ez is az ő privilégiuma egyébként. Ő dönt arról, hogy kik a koszorúslányai és mit viseljenek azon a napon, ami a legfontosabb a számára.Pontosan azért hogy méltóképpen jelenhessenek meg az eseményen, úgy ahogyan azt ő szeretné.

Nem illik továbbá sem fehér sem fekete ruhát felvenni egy esküvőre, valamint a piros színt is kerüljük, mert a fehér után ez is az ara színe általában. Viszont erről is érdemes egyeztetni a menyasszonnyal, hogy milyen színű lesz a menyecske ruhája, mert ha nem piros, hanem mondjuk pink, akkor azt a színt kell, hogy meghagyjuk neki.

Ha az esküvő templomi szertartást is tartalmaz, akkor figyeljünk oda, hogy nem illik a vállunkat engedni láttatni a templomban. Vigyünk magunkkal mindenképpen egy sálat,stólát, bolerót vagy blézert.A templomokban amúgy is hűvösebb van.

A buli

Próbáld meg úgy viselni a bulit, hogy a násznép ne rád és az alakításodra emlékezzen még évek múlva is! Kellemetlen helyzetbe hozhatod vele az ifjú párt, de főleg magadat is.

Ha szeretnél pár ötletet, miben menj az esküvőre, nézz körül a shopban!

Kövess minket Facebookon /Instagramon /Pinteresten.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük