Ügyfélszolgálat: +36 30 622 90 26
15.000 FT FELETT INGYENES KISZÁLLÍTÁS!
Ügyfélszolgálat: +36 30 622 90 26
15.000 FT FELETT INGYENES KISZÁLLÍTÁS!

Farsangi Fánk

Farsangi fánk

A legkönnyebben elkészíthető farsangi fánk

A világ legegyszerűbb fánk receptjét tartod a kezedben! Mentsd el magadnak, mert kelleni fog még, hidd el. Nem csak farsangkor, ezt 100%-ig garantálom. Persze a gyerekek is imádják… A nagyi eltett baracklekvárja sem punnyadhat meg a polcon, ugye?

Fánk hozzávalók:

-50 dkg liszt
-3 dl tej
-1 ek sütőrum
-4 dkg élesztő
-5 dkg porcukor
-6 dkg olvasztott vaj
-2 db egész tojás
-1 l olaj a sütéshez

Fánk elkészítése:

Az élesztőt körülbelül 1 dl langyos, cukros(1evőkanálnyi) tejben futtasd fel. Miután felfutott, a lisztben keverd el az összes hozzávalót:

  • feltutott élesztő,
  • a maradék tej,
  • sütőrum,
  • 1 evőkanál porcukor,
  • vaj,
  • 2 tojás.

Majd a robotgép dagasztó szárával kb 10 percig keverd össze, hogy sima legyen a tészta.

30 percre takard le meleg helyen, hogy duplájára kelhessen. Miután megkelt, öntsd ki a tálból, lisztezett deszkára.

FONTOS, hogy ne gyúrd már a tésztát!!!

Ujjnyi vastagra nyújtsd ki nyújtófával, és szaggatóval vagy egy pohárral szúrd ki a fánkokat.

Vigyázz, hogy ne hagyj túl nagy helyet két fánk kiszúrása között, mert a sallangot, ha összegyúrod és megint kinyújtod, már nem lesz ugyanolyan könnyű a tészta. Úgyhogy spórolj a hellyel!

Miután megvagy a kiszúrással, 10 percig pihentesd még letakarva!

10 perc letelte után kezd el forrósítani az olajat! Végül forró olajban süsd meg fedő alatt aranybarna színűre az egyik oldalát(vigyázz csak pár perc!!!), majd egy fogóeszközzel forgasd át a másik oldalára.

Így lesz szalagos a fánkod!

Papírtörlőn, vagy rácson csepegtesd le az olajat róla és ha kihűlt szórd meg porcukorral! (ha szeretnéd megtölteni a fánkokat, akkor a porcukrozást a legvégén csináld!)

Eskü, az egész kb egy óra alatt megvan!

+TIPP:

Miután kihűltek megtöltöttem a felét Nutellával, a másik felét baracklekvárral. Ehhez nem kell más, mint egy habzsák, vagy kinyomó szett(bármelyik konyhafelszereléssel ellátott boltban kapható, az enyém szerintem a Pepcoból volt?)

Szóval, kosszú csőrös véget tegyél rá, mert így tudod kb a közepétől kifelé húzva lassan tölteni. Fogsz egy fánkot és az oldalán beszúrsz a csőrrel legalább a feléig. Nutella vagy lekvár vagy amit szeretsz belenyom➡️, porcukor rá és kész. Igazi farsangi szalagos fánk!

Ha tetszett dobj egy like-ot és oszd meg másokkal is!

Még több cikk itt.

Követsz már a Facebookon /Instagramon /Pinteresten?

Ha szeretnéd megkapni mindig legújabb blogbejegyzésünket, vagy nem szeretnél lemaradni legújabb akcióinkról, kérd hírlevelünket itt!

Hamarosan a webshopban lesz a tavaszi kollekciónk, úgyhogy azért óvatosan a fánkokkal!?!?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük